Posts by: Global Albanians

[wpseo_breadcrumb]
SAVE THE DATE

SAVE THE DATE

GERMIN - one of the leading nonprofit on Albanian Diaspora Engagement - is hosting its second global diaspora conference in partnership with the Global Albanians Foundation (GAF). This year's conference will be fully virtual, connecting industry professionals, businesses, communities, activists, and experts from around the world to reflect on diaspora engagement in the past 20 years and explore what its foresight role is in the next ...

Phase 2 Application Form: Project Proposals for Earthquake Relief

Phase 2 Application Form: Project Proposals for Earthquake Relief

Primary Evaluation Criteria This call for proposals is open to (i) nongovernmental organizations; (ii) municipalities and communes; (iii) universities and educational institutions and (iv) private organizations. The main criteria for evaluating concept ideas are as follows: 1.  Emergencies that have identified potential for intervention. 2. Providing support in an areas affected by the earthquake where there is …

Earthquake Relief Efforts

Earthquake Relief Efforts

Together with our partners and donors, we have raised $215,922.93 to help alleviate the situation created after the disastrous Earthquake that hit Albania in November of 2019. Phase One of project Earthquake Relief awarded $51,000 to 6 implementing partners, and will be completed in September.  In addition, we awarded a total of $25,000 to support emergency relief during the Covid crisis …

Mali i Zi: Ndihmo Familjet në Nevojë në Ulqin, Krajë,Tuz dhe Plavë e Guci

Mali i Zi: Ndihmo Familjet në Nevojë në Ulqin, Krajë,Tuz dhe Plavë e Guci

Fushata: ‘Ndihmo Familjet në Nevojë në Ulqin, Krajë,Tuz dhe Plavë e Guci’ u organizua për t’i dalë në ndihmë familjeve në nevojë urgjente për furnizime ushqimore dhe higjienike në Ulqin, Krajë,Tuz, Plavë e Guci, gjatë periudhës së pandemisë COVID-19.  Fushata pati për bazë këto qëllime: Ngritjen e fondeve nga Diaspora dhe vendi për të blerë …

The Albanian Diaspora Vote: Infusing Democracy in Albania

The Albanian Diaspora Vote: Infusing Democracy in Albania

Diaspora Voting is Critical for Albania’s Future Democratic countries have political institutions that reflect the will of their citizens, and not the will of political leadership. Unfortunately, Albania is not one of these countries. Half of all Albanian citizens live abroad and most of them cannot easily vote, and none vote directly for their representatives …

Sa do të ndikojë pandemia COVID-19 në remitancat e pranuara nga diaspora?

Sa do të ndikojë pandemia COVID-19 në remitancat e pranuara nga diaspora?

Ndonëse për momentin e tërë forca dhe fokusi global është në funksion të luftimit dhe parandalimit të përhapjes së virusit COVID-19 në aspektin shëndetësor, shumë ekspertëve financiarë dhe ekonomistë po analizojnë edhe pasojat e mundshme që ky virus mund të ketë në ekonominë botërore. Rënia ekonomike nga efekti i virusit COVID-19 pritet të shkaktojë recesion …

IMPORTANT ANNOUNCEMENT

IMPORTANT ANNOUNCEMENT

We are happy to announce the first grants for Earthquake Relief  from the Global Albanians Foundation for a total of $61,541. Implementation will begin in May for most of the 7 projects approved to help for shelter, food, children, health, and education.  Additional grants totalling $150,000 will be awarded later in 2020. The projects and …

Germin nënshkruan memorandum bashkëpunimi me Komunën e Prizrenit në fushën e Diasporës

Germin nënshkruan memorandum bashkëpunimi me Komunën e Prizrenit në fushën e Diasporës

Me datë 29.01.2019, organizata Germin dhe Komuna e Prizrenit nënshkruan memorandum bashkëpunimi për realizimin e projektit të “Bashkë-Investimeve dhe Rrjetëzimit”. Përmes këtij partneriteti, Germin dhe Komuna e Prizrenit synojnë tërheqjen e investimeve të huaja nga Diaspora në qytetin e Prizrenit, përmirësimin e ambientit e të bërit biznes dhe ndërmarrësisë si dhe  lidhjen e bizneseve lokale …

“Pse ktheheni në Kosovë”?

“Pse ktheheni në Kosovë”?

Si çdo verë, nga ardhja e shumë mërgimtarëve atmosfera në Kosovë është më gjallëruese. Kjo përshkak të dashurisë së shumë pjesëtarëve nga Diaspora të cilët akoma nuk kanë hequr dorë nga kthimi në vendlindje. Për këtë, në Ditën Kombëtare të Diasporës, kemi vendosur t’i pyesim “Pse ktheheni në Kosovë dhe çfarë do të thotë Kosova …